Розробка системи діагностування переїзної сигналізації на ділянках наближення та під’їзних коліях станції - Салик, Михайло Богданович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2025)
UKR: Магістерська дисертація виконана на 71 сторінках, містить 15 ілюстрацій, 3 таблиці, 11 джерел літератури. У дисертації досліджується можливість розробки системи діагностування переїзної сигналізації на ділянках наближення та під’їзних коліях станції. На залізничному транспорті перетинання залізничних колій із автомобільними шляхами часто реалізується у формі залізничних переїздів, зокрема в межах станцій або на підходах до них. Це обумовлено тим, що залізничні станції зазвичай розташовані в населених пунктах із високою інтенсивністю автомобільного руху та розвиненою інфраструктурою автодоріг. Разом із тим, такі переїзди виступають зонами підвищеного ризику аварій через складність впровадження транспортних розв’язок різнорівневого типу, що вимагають значних фінансових ресурсів. Тому створення системи додаткового діагностування та контролю є актуальною задачею. Мета дослідження – розробка технічних засобів для контролю стану переїздів в межах станції та на ділянках наближення. Об’єкт дослідження – процес функціонування автоматичної переїзної сигналізації на ділянках наближення та під’їзних коліях. Предмет дослідження – методи та засоби контролю стану обладнання автоматичної переїзної сигналізації

ENG: The master's thesis is made on 71 pages, contains 15 illustrations, 3 tables, 11 sources of literature. The thesis investigates the possibility of developing a system for diagnosing level crossing signaling on the approach sections and approach tracks of the station. In railway transport, the intersection of railway tracks with roadways is often implemented in the form of level crossings, in particular within the limits of stations or on the approaches to them. This is due to the fact that railway stations are usually located in settlements with high traffic intensity and developed road infrastructure. At the same time, such crossings act as zones of increased risk of accidents due to the complexity of implementing multi-level traffic interchanges, which require significant financial resources. Therefore, the creation of an additional diagnostic and control system is an urgent task. The purpose of the research is to develop technical means for monitoring the condition of level crossings within the limits of the station and on the approach sections. The object of the study is the process of functioning of automatic level crossing signaling on approach sections and access tracks. The subject of the study is methods and means of monitoring the condition of the automatic level crossing signaling
Development of a system for diagnosing crossing signaling on the approach sections and crossing tracks of the station
Keywords: система переїзної сигналізації; залізничний переїзд; ділянки наближення; структурна та принципова схема діагностування; level crossing signaling system; railway crossing; approach sections; structural and principal diagram of diagnostics; video surveillance; ВКР; КАТ; TECHNOLOGY; TECHNOLOGY::Information technology::Telecommunication