Розробка випрямного перетворювача електропоїзда змінного струму - Гриньов, Сергій Павлович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2022)
UKR: Дипломна кваліфікаційна робота бакалавра на тему «Розробка випрямного перетворювача електропоїзда змінного струму» містить: 54 сторінок основного тексту, 3 таблиці, 14 рисунків, 18 літературних джерел, 1 додаток. У роботі досліджується можливість розробки випрямного перетворювача електропоїзда змінного струму, який обладнано двигуном 1ДТ-012. Проаналізовано силові схеми електропоїздів змінного струму, розглянуто загальні характеристики електропоїздів. Розглянуто структурну схему тягового перетворювача та загальні вимоги до тягових перетворювальних перетворювачів. Розраховано елементи випрямляча та проектні параметри трансформатора. Виконано тепловий розрахунок схеми випрямлення. Визначено граничний струм при різних швидкостях повітря охолодження та вибрано напівпровідникові елементи. Метою виконання роботи є розробка випрямного перетворювача електропоїзда змінного струму.

ENG: Thesis qualification work of the bachelor on the topic "Development of the rectifier converter of the electric train of alternating current" contains: 54 pages of the main text, 3 tables, 14 figures, 17 literary sources, 1 addition. The possibility of developing a rectifier converter of an alternating current electric train equipped with a 1DT-012 engine is investigated. The power schemes of alternating current electric trains are analyzed, the general characteristics of electric trains are considered. The block diagram of the traction converter and the general requirements for traction converters are considered. The elements of the rectifier and the design parameters of the transformer are calculated. Thermal calculation of the rectification scheme is performed. The limit current at different cooling air velocities is determined and semiconductor elements are selected. The purpose of the work is to develop a rectifier converter of an alternating current electric train.
Development of a Rectifier Converter for an Alternating Current Electric Train
Keywords: електрорухомий склад; тяговий перетворювач; структурна схема; випрямляч; трансформатор; діод; охолоджувач; electric rolling stock; traction converter; block diagram; rectifier; transformer; diode; cooler; КЕРС