Перильна стійка - Закора, Олександр Леонтійович (ДП "Український інститут промислової власності", м. Київ, 2004)
UK: Перильний стояк складається із власне стояка, елементів кріплення його до тротуару та шапки. В порожнині перильного стояка розташована з повітряним зазором додаткова маса, яка на пружному елементі підвішена до низу шапки стояка, при цьому її бічна вертикальна поверхня покрита антифрикційним матеріалом, наприклад тефлоном.

RU: Перильная стойка состоит из собственно стойки, элементов крепления ее к тротуару и шапки. В полости перильной стойки расположена с воздушным зазором дополнительная масса, которая на упругом элементе подвешена к низу шапки стойки, при этом ее боковая вертикальная поверхность покрыта антифрикционным материалом, например тефлоном.

EN: The railing stand comprises the stand itself, fixation elements for fixing it to the pavement, and the cap. In the cavity of the railing stand there is placed with air gap an additional mass, this on a springy element is suspended to the lower part of the cap of the stand; at that its side vertical surface is covered with anti-friction material, for instance, Teflon.
Перильная стойка
Railing Stand
Keywords: МПК E01D 19/00; мостобудування; балкові прогінні будови моста; гасіння коливань; шкідливі та небезпечні коливань; патент; КМТ