Інституційна система ЄС - Прокопенко, Леонід Львович; Рудік, Олександр Миколайович; Рудік, Надія Михайлівна (Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Дніпро, 2021)
UKR: Розглядається інституційна система ЄС: її еволюція від початку процесу європейської інтеграції в 1951 р. до сучасного стану після набуття чинності Лісабонського договору у 2009 р. Посібник формує необхідні передумови для вивчення й аналізу сутності, проблем та перспектив розвитку сучасної інституційної системи ЄС. Особлива увага приділяється ключовим історичним віхам становлення та розвитку інституційної системи ЄС, основним інститутам Союзу, їх ролі та значенню в законотворчому процесі, розробленні та імплементації європейської політики. Під час роботи автори використали новітні джерела та матеріали (законодавчі акти, документи, інформаційно-аналітичні матеріали, статистичні дані, а також наукові праці експертів та учених), присвячені інституційній системі ЄС.
Л. Прокопенко: ORCID 0000-0001-8743-1054, О. Рудік: ORCID 0000-0002-1436-9779, Н. Рудік: ORCID 0000-0002-8535-075X
Keywords: навчальний посібник; інституційна система ЄС; мплементація європейської політики; еволюція та специфіка функціонування системи ЄС; основні напрями реформування; КЕМ