Дослідження можливостей міжнародних перевезень між країнами Євросоюзу через Україну - Брик, Андрій Іванович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2024)
UKR: Кваліфікаційна магістерська робота складається з 5 розділів та загальних висновків. Робота включає 7 рисунів та 1 таблицю. Загальний обсяг магістерської роботи становить 84 сторінки. Кількість використаних літературних джерел – 77. У магістерській кваліфікаційній роботі розглянуто основні питання щодо пошуку можливостей забезпечення міжнародних перевезень між країнами Євросоюзу через Україну в реальних умовах. Актуальність роботи підтверджується ефективною інтеграцією України до Євросоюзу, що залишається стратегічним напрямком зовнішньої політики нашої держави і потребує застосування якісно нових підходів та методів для формуванні спільного політичного простору з налаштуванням комунікаційних зв'язків у досить різних сферах. Об’єкт дослідження – міжнародні перевезення між країнами Євросоюзу через Україну. Розглянуті проблемні питання, які постають перед залізничним транспортом Ураїни в міжнародному сполученні та євроінтеграції українських залізниць з урахуванням вимог інтероперабельності.

The master's qualification thesis consists of five chapters and general conclusions, including seven figures and one table. The total volume of the master's thesis is 84 pages, and it incorporates 77 literary sources. The research addresses the key aspects of exploring opportunities for international transportation between European Union countries through Ukraine in real conditions. The relevance of the study is confirmed by Ukraine's effective integration into the European Union, which remains a strategic direction in the country's foreign policy and requires the application of qualitatively new approaches and methods for shaping a common political space with considerations for communication links in various spheres. The object of the research is international transportation between European Union countries through Ukraine. The study examines problematic issues faced by Ukrainian railway transportation in international connections and the Eurointegration of Ukrainian railways, taking into account interoperability requirements.
Study of the Possibilities of International Transportation between the Countries of the European Union Through Ukraine
Keywords: міжнародні перевезення; рухомий склад залізниць; Укрзалізниця; Євросоюз; залізничний транспорт; international transportation; rolling stock; Ukrzaliznytsia (Ukrainian Railways); European Union; railway transportation; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY