Спосіб Mathcad-моделювання оптимально дисперсійних аналізаторів спектра короткочасних низькочастотних сигналів - Туник, Володимир Федотович (ДП “Український інститут промислової власності”, Київ, 2015)
UKR: Спосіб Mathcad-моделювання оптимально дисперсійних аналізаторів спектра короткочасних низькочастотних сигналів, у якому використовують Mathcad-модель для складання таблиці параметрів і нулів поліномів Гурвиця, яка має постійне значення масштабу m . Мathcad-модель масштабують - змінюють масштаб m. Одержують корекцію спектральної функції відгуку дисперсійної лінії затримки (ДЛЗ), зменшення кількості її секцій та часу відхилення фізичного об'єкта від нормальної безперервної роботи. Дослідженнями у Mathcad самої ДЛЗ графічним методом трьох площин одержують необхідні характеристики потрібного оптимально дисперсійного аналізатора спектра.
Method for Mathcad-Modeling of Optimal Dispersion Analyzers of Fast Low-Frequency Signal Spectrum
Keywords: МПК G01R 23/16; вимірювальна техніка; Mathcad-моделювання; електричний сигнал; аналіз частотного спектра; патент; КЕТЕМ