Удосконалення міжнародних перевезень вантажів у змішаному сполученні - Смоленський, Валентин Андрійович (Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2020)
UK: Поромні переправи України є важливою ланкою в ланцюзі між-народних перевезень вантажів. В роботі проведено аналіз показників функціонування міжнародної поромної переправи і умов забезпечення інтероперабельності залізничних систем берегових поромних комплексів України і ЄС. Виконано дослідження роботи берегового поромного комплексу Ч. Запропоновано методику оптимізації каргоплана навантаження порома. Розроблено програму, що моделює допустимі варіанти розстановки вагонів по па-Лубни шляхах порома. Для визначення оптимального варіанту каргоплана проведена оптимізація процесу формування батогів експортних вагонів із застосуванням комбінаторного і розподільного методів. Розроблено математичну модель функціонування берегового паромного комплексу. Дана модель представлена у вигляді мережевого графіка і може бути використана для дослідження взаємного впливу технологічних операцій обслуговування порома. В роботі запропоновано здійснювати вибір режиму обробки порома відповідно до кількості експортних вагонів, які очікують на передпоромної станції. Виконано оцінку економічної ефективності технології навантаження порома з залученням трьох маневрових локомотивів.

EN: Ukrainian train ferry crossings are the important link of the international goods transportation chain. The performance analysis of the international train ferry and the conditions for ensuring the interoperability of rail systems of coastal ferry complexes of Ukraine and the EU was performed. A study of the coastal ferry complex functioning and the method of vessel stowage list optimization were made. The simulation program for providing allowable placement options of cars on the deck tracks was elaborated. To determine the best stowage, list the optimization of the formation of the groups of cars was made using combinatorial and distribution methods. The mathematical model of ferry processing at coastal ferry complex was build. This model was presented as a network chart and can be used for investigation of the interference of ferry service technological operations. It was proposed to chose the processing mode of the ferry in accordance with the number of export cars waiting at the pre-ferry station. An assessment of the economic efficiency of loading the ferry with the involvement of three shunting locomotives was performed.
Improvement of International Transportation Mixed Cargoes
Совершенствование международных перевозок грузов в смешанном сообщении
Keywords: залізничний пором; інтероперабельність; каргоплан; сортування багатогрупних составів; train ferry; interoperability; vessel stowage list; multigroup train classification; ВКР