Спосіб підвищення безпеки руху довгоскладових та тихохідних автотранспортних засобів на залізничних переїздах - Возняк, Олег Михайлович; Болжеларський, Ярослав Володимирович (Український інститут промислової власності, 2014)
UK: Спосіб підвищення безпеки руху довгоскладових та тихохідних автотранспортних засобів на залізничних переїздах, при якому в момент вступання поїзда на першу ділянку наближення вмикають загороджувальні пристрої і сигналізацію. При наближенні поїзда фіксують момент вступу поїзда на фактичну ділянку наближення, і до моменту увімкнення пристроїв загороджувальної сигналізації відображають на спеціальних табло час, який залишився до їх увімкнення.

RU: Способ повышения безопасности движения длинносоставных и тихоходных автотранспортных средств на железнодорожных переездах, при котором в момент вхождения поезда на первый участок приближения включают заградительные устройства и сигнализацию. При приближении поезда фиксируют момент вступления поезда на фактический участок приближения и до момента включения устройств заградительной сигнализации отображают на специальных табло время, оставшееся до их включения.

EN: A method of improving safety of long and slow-moving vehicles at rail crossings, when at the moment of entry of the train on first approach section, obstructing devices and signaling system are turned on. Upon approaching the train, the time of entry of the train on the actual approach section is registered, and time remained till turning on devices of the obstructing signaling system is displayed till the moment of their turning on.
О. Возняк: ORCID 0000-0002-7163-9026; Я. Болжеларський: ORCID 0000-0002-4787-1781
Keywords: B61L 29/00; G08G 1/16; безпека руху; залізничний переїзд; КТТ (ЛФ)