Розробка технології спорудження перегінного тунелю на основі щитової проходки в слабких ґрунтах - Тен, Даніїл Дмитрович (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023)
UKR: Бакалаврська робота виконана на 47 сторінках, містить 10 ілюстрацій, 4 таблиці та 15 використаних джерел. В бакалаврській роботі виконано аналіз інженерно-геологічних умов будівництва. Проведене варіантне проєктування оправи перегінного тунелю та виконане техніко-економічне порівняння. Виконаний розрахунок навантажень на перегінний тунель. Проведений розрахунок залізобетонної оправи як кільця, що вільно деформується. Відшукано міцність конструктивного елементу перегінного тунелю (залізобетонний блок). Розроблена технологія спорудження перегінного тунелю на основі щитової проходки в слабких ґрунтах. Розроблені технологічні процеси руйнування та транспортування породи, монтажу та гідроізоляції тунельної оправи, проведений розрахунок вентиляції при проходці. Розроблені основи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Мета роботи – розробка технології спорудження перегінного тунелю на основі щитової проходки в слабких ґрунтах. Об’єкт розробки – перегінний тунель. Метод дослідження – метод розрахунку оправи як кільця, що вільно деформується.

ENG: The bachelor's thesis consist of 47 pages, contains 10 illustrations, 4 tables and 15 sources. In the bachelor's thesis the analysis of the engineering and geological conditions of the construction was carried out. Variant design of the lining of the running tunnel was carried out and technical and economic comparison was carried out. The calculation of the loads on the running tunnel has been completed. The calculation of the reinforced concrete lining as a freely deformable ring has been carried out. The strength of the structural element of the running tunnel (reinforced concrete block) was found. The technology for the construction of a running tunnel based on shield technology in weak soils has been developed. The technological processes of destruction and transportation of rock, installation and waterproofing of the tunnel lining were developed; the calculation of ventilation during technology was carried out. Basics of labor protection and safety in emergency situations have been developed. The purpose of the work is to develop a construction technology for the running tunnel based on shield technology in weak soils. The object of development is a running tunnel. The research method is the method of calculating the lining as a freely deformable ring.
Development of a Construction Technology for the Running Tunnel Based on Shield Technology in Weak Soils
Keywords: перегінний тунель; щитова проходка; слабкі ґрунти; розрахунок оправи; технологія спорудження; метрополітен; охорона праці; running tunnel; shield technology; weak soils; lining calculation; construction technology; metro; labor protection; ВКР; КТІ; TECHNOLOGY